Vägen mot Självförsörjning

Gratinerad brietårta med solmogna tomater!
Nyligen hade vi knytis och kusinträff (med bla Marie Wigunsjö ), ett otroligt underbart sätt att starta sommaren på. Ni vet, när det egentligen inte finns några krav och alla kan umgås precis som de är. Oavsett om någon behöver vila eller något annat utöver vad som är vanliga så är det okej. Till träffen skulle alla ta med sig lite mat, så det helt enkelt blev ett knytkalas. Perfekt när ingen behöver stå för hela kalaset dessutom! Det är så svårt tycker vi, det där med att komma på vad tusan just vi ska bidra med.
 
 
Vi funderade och funderade. Sedan såg Andreas att det var kampanjpris på brietårtorna i vår närmsta butik. Brie fick det bli! Samtidigt hade vi ett par nävar solmogna Vilmatomater och en hel del basilika. Första vitlöken var också skördad. Perfekt kombo! Receptet finner ni nedan! Det blev verkligen somrigt och supergott!
 
 

Gratinerad brietårta med solmogna tomater!
1 brietårta
2 nävar körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
2msk olja
några blad basilika
salt och peppar
 
1. Skär av möglet på toppen av brietårtan, så själva osten syns (ät upp locket!).
2. Blanda olja och pressad vitlök, smaka av med salt och peppar. 
3. Pensla brietårtan och ugnsformen med oljan. 
4. Hacka basilika och strö ut över brietårtan. 
5. Dela tomaterna och fördela jämnt men kaotiskt över brietårtan. 
6. Ställ in i ugnen på 200 grader tills brietårtan är genomsmält, ungefär 15 minuter. 
7. Servera! Tages enklast med sked!
 
/Andreas och Simone
Jennifer

Åhhh jag ÄLSKAR brieost!! :D Detta såg super gott ut :D

Svar: Rekomenderar starkt att testa 😍
Vägen mot Självförsörjning

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress