Vägen mot Självförsörjning

Örttzatziki - perfekt till grillat!
Färska örter i alla dess former hör verkligen sommaren till tycker vi. De flesta vi använder har vi i trädgården, vilket bidrar till att vi använder dem mer än vanligt (vi köper mycket sällan färska örter i butik). Vi har gärna lite hackade örter i en sallad eller på mackan. En av Simones gamla favoriter är tzatziki med blandade örter, en örttzatziki helt enkelt! Den går snabbare att göra än en vanlig tzatziki och har en hel del mer smak. Självfallet skulle en kunna stoppa ner lite gurka också, men vi gör den i regel utan. Förutom att tzatzikin är snabb och enkel att göra går den också lätt att variera beroende på vad som finns i skafferiet. Sist använde vi creme fraishe, för någon yoghurt hade vi inte hemma och vi försöker undvika onödiga turer till affären. Samma sak gäller örterna, variera efter smak och tillgång!
 
 
Simones örttzatziki
2dl grekisk yoghurt eller liknande
2 nävar färska örter
1-2 klyftor vitlök
Salt och peppar 
 
Finhacka örterna och lägg i en bunke, pressa sedan ner vitlöksklyftorna. Häll på yoghurten och blanda. Smaka av med salt och peppar. Färdigt! Snabbt, enkelt och riktigt gott! 
 
/Andreas och Simone