Vägen mot Självförsörjning

Gott med spenat som gått i blom!
Ni vet hur det är att odla, ibland lyckas odlingen sådär fantastiskt bra och ibland går det helt åt pipsvängen. För det första är det helt okej att misslyckas och ofta kan vi ta lärdom av våra misstag. I år misslyckades vi fatalt med vårens spenat. Många frön blev nästan ingen spenat och innan bladen var stora nog för skörd gick den i blom. Vi har alltså en drös stänglar med blomknoppar och små blommor i växthuset. Det satte igång tankarna, kompostera? Ge till hönorna? Nej, det är ju vår mat!

 
Vad ska vi då göra med dem? Jo, vi klippte av hela plantan och penslade med vitlöksolja. Sedan slängde vi på dem på en riktigt het grill. Snabbt snabbt går det och de blir härligt sotade. Lika populärt hos oss som hos småtjejerna våra. Hett tips till er vars spenat gått i blom. Precis lika hett tips till er vars spenat snart går i blom med såklart!

 
Det vi tog med oss av årets spenatskörd var att så mycket mycket tidigare, gärna i december för säkerhets skull. Så inte bara spenat i växthuset, så på friland med där har vi hittills fått bäst skörd. Dessutom är en misslyckad odling inte alltid ett misslyckande i sig. Detta spenatstänglar var riktigt goda! Det hade vi faktiskt inte listat ut utan att misslyckas med odlingen.

/Andreas och Simone
 
 

</div
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress