Vägen mot Självförsörjning

Pesto på rädisblast!
Pesto på rädisblast, går det? Helknasigt, eller hur? Men visst går det! Vi gör pesto på de flesta gröna blad i vår trädgård efter devisen "man tager vad man haver". Det mesta funkar alldeles ypperligt. Den största skillnaden skulle jag säga är att det finns en viss beska i pesto på diverse gröna blad som jag inte upplever i pesto på basilika. Men vet ni? Vi tycker den är riktigt angenäm. Trädgårdspesto smakar grönt, riktigt fullt av klorofyll! 
 
 
Oftast serverar vi Preston med pasta och knaperstekt bacon eller smulad fetaost (Testa! Supergott!) men denna gång blev det mozzarella och lite rädisor till. Riktigt gott! Recept? Det finner ni nedan. Jag stoppade även ner lite piplök och spenat denna gång, några enstaka blad sådär.
 
 
Pesto på rädisblad
2dl hårt packad rädiseblast (ca 1 liter löst packad)
1-2 vitlöksklyftor
1dl pumpakärnor
2dl olivolja
30g parmesan (tumstor bit).
Salt och peppar efter smak.
 
Se till att bladen är rena och sköljda. Dela parmesanen i mindre delar. Stoppa ner alla ingredienser i en mixer och kör på högsta hastighet. Smaka av, salta och peppra. Kör snabbt igen och smaka av ännu en gång. Snabbt, enkelt och fantastiskt gott!
 
/Andreas och Simone
 
sarah

åh ser gött ut =)

Svar: Det är det! testa vet jag 😍
Vägen mot Självförsörjning

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress