Vägen mot Självförsörjning

Rädisblast substitut för spenat?
Nyligen slutskördades rädisorna i växthuset. Några var på väg att gå i blom så det var verkligen dags! En mycket lyckad odling som vi absolut kommer göra om nästa år. Som tur är har vi även sått rädisor mellan rader i pallkragarna vilka snart gå att skörda. 

 
Vid slutskörden av rädisorna blev det en hiskeligt massa blast. Alldeles för mycket för att bara göra pesto, riktigt så mycket pesto äter vi inte även om vi äter det ofta på sommaren. Vi fick helt enkelt fundera på vad mer vi kan ha blasten till. I sallad kan vi tänka oss späd blast, sedan blir den för sticksig. I en trädgårdsgrupp på Facebook mindes jag att jag hört att blasten kunde användas som spenat i soppor och liknande. Klockrent, jag sköljde och skar ner blasten i mindre bitar. La dem i en kastrull med några droppar vatten och förvällde dem. Sedan får de i mindre klumpar frysas in till en annan dag! 

/Andreas och Simone
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress