Vägen mot Självförsörjning

Randig rabarberkaka (i långpanna)
Rabarbernas och badstrandens tid är verkligen här! Efter en redig vargavinter kom verkligen en vår att minnas. Så varm och fullständigt underbar. Även om det såklart medför en torka tänker jag på förra sommaren som aldrig kom. Här hoppas vi på att i höst vara så innerligt trött på värme att vi längtar efter en till vargavinter. Fram tills dess är det otaliga fikastunder på gården, stranden och diverse utflykter. Vad passar då bättre än en rabarberkaka? 
 
 
När vi väl har värme känner då inte vi för att baka var eviga dag, och med självförsörjande i baktanken vill vi göra det mesta själv. Perfekt läge för rabarberkaka helt enkelt. Denna görs i långpanna och passar ypperligt att frysa in. Den går dessutom fort att vispa ihop! Perfekt att stoppa ner den frusna kakan i strandväskan den tinar ju i solen! 
 
 

Randig rabarberkaka i långpanna

4 små ägg
4 dl strösocker
2 dl smaklös olja
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl havremjölk (vanlig går också jättebra!)
ca 8 mindre rabarberstjälkar
½ dl strösocker

1. Vispa strösocker och ägg fluffigt, vispa sedan ner oljan.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa sedan ner i smeten. 
3. Vispa ner hälften av mjölken. Skrapa kanterna på bunken med en slickepott. Vispa därefter ner resterande mjölk.
4. Klä långpannan med bakplåtspapper. Om det behövs, använd lite smet under för att det ska fastna. Häll i smeten.
5. Skiva rabarbern på längden och lägg dem i samma riktning på smeten. Strö över strösocker. 
6. Grädda i 200grader ca 40minuter. Kakan är torr i mitten när den är klar. 
7. Servera! 

 

Lycka till! Berätta gärna vad ni tyckte!

/Simone och Andreas

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress